3 ml
Cupressus sempervirons
Kilmės šalis: Kreta
Kiparisų eterinis aliejus kvepia mediena su švelniu prieskoniu, dažnai apibūdinamas kaip gaivus vyriškas kvapas. Kiparisų pavadinimas kilo iš graikiško žodžio „sempervirens“, reiškiančio „amžinas“. Be to, legenda byloja, kad kryžius, ant kurio buvo nukryžiuotas Kristus, buvo pagamintas iš kipariso medienos, todėl kiparisas siejamas su amžinybe. Kiparisų garbei pavadinta ir Kipro sala (Cypress), kur kiparisai yra garbinami nuo seno.
Kipariso eterinį aliejų rekomenduojama naudoti kosmetikoje, kai norima sumažinti išsiplėtusias venas (nemasažuoti, o tik švelniai patepti), ryškius kapiliarus, taip pat esant veido raudoniui, itin riebiai veido odai, aknei. Kipariso eterinis aliejus mažina celiulito požymius.
Šis eterinis aliejus reguliuoja menstruacijas, malšina skausmą ir stabdo per gausų kraujavimą, ypač naudingas menopauzės pradžioje.
Kipariso eterinis aliejus yra ir dezodorantas, ir sutraukiamoji priemonė, mažinanti prakaitavimą ir nemalonų kvapą, todėl naudingas prakaituojančioms pėdoms. Kelis lašus aliejaus galima įpilti į vonelę kojoms apsiplauti.
Aliejus baido vabzdžius, apsaugo šunis nuo blusų.
Kiparisų eterinio aliejaus nerekomenduojama naudoti nėštumo laikotarpiu.
Kipariso eterinį aliejų rekomenduojama garinti, esant bronchitui, astmai, taip pat norint nuraminti mintis, atsikratyti pykčio.
Naudojimas: įlašinti 8-10 lašų į 30 ml veido kremo, norint sumažinti veido raudonį, išsiplėtusius kapiliarus, subalansuoti riebią veido odą ar gydyti aknę. 20 lašų galima įlašinti į mėgiamą šampūną, siekiant sumažinti pleiskanų atsiradimą. Kiparisų eterinio aliejaus galite įlašinti ir į mėgiamą hidrolatą, 50 ml buteliukui užteks 10 lašų eterinio aliejaus.
Kiparisų alchemija: kiparisų eterinis aliejus maišomas ir puikiai dera su bergamotės, kvapiųjų šalavijų, levandų, rozmarinų, frankincenso, kadagio, sandalmedžio ir visų citrusų eteriniais aliejais.